Online savjetovanje o izmjenama Akcijskog plana Strategije Europske unije za dunavsku regiju

Savjetovanje je otvoreno do 20. svibnja 2019. 

Strategija EU-a za dunavsku regiju (EUSDR) je makro-regionalna strategija koju je usvojila Europska komisija, koja pokriva 14 zemalja, a proteže se od Crne šume (Njemačka) do Crnog mora (Rumunjska-Bugarska-Moldavija-Ukrajina) i obuhvaća 115 milijuna stanovnika.

Rumunjsko Predsjedništvo EUSDR-a i Dunavska strateška točka (DSP) pokrenuli su online savjetovanje kroz platforme EUSDR-a za bolje uključivanje predstavnika civilnog društva i javnosti u proces ažuriranja aktivnosti i projekata strateškog utjecaja za dunavsku regiju uključenih u Akcijski plan EUSDR-a iz prosinca 2010. godine.
Do kraja svibnja 2019. godine bit će dovršen prvi nacrt prijedloga novog Akcijskog plana. U lipnju 2019. na 8. godišnjem forumu EUSDR-a u Bukureštu, rumunjsko predsjedanje Strategijom osigurat će prostor za konzultacije i ponuditi mjesto za širu razmjenu s dionicima i civilnim društvom. Na temelju niza konsolidiranih doprinosa svih sudionika Strategije, Europska komisija će upotrijebiti konsolidirani prijedlog za izradu nacrta novog akcijskog plana koji će u budućnosti biti odobren od strane ministara dunavske regije u listopadu 2019. godine.

Ciljana skupina ovog savjetovanja su zainteresirani pojedinci i organizacije / predstavnici civilnog društva a javno savjetovanje se može pronaći ovdje.

Pisane vijesti