Obavijest - nadogradnja sustava e-Savjetovanja

Aplikacija e-Savjetovanja u narednom razdoblju postaje dio usluga u sklopu sustava e-Građani.

Od 16. svibnja 2024. godine, kao rezultat projekta „e-Savjetovanja - proširenja, nadgradnje i unaprjeđenje zakonodavnih procesa savjetovanja s javnošću“, aplikacija e-Savjetovanja postaje dio usluga u sklopu sustava e-Građani te je za tijela državne uprave i korisnike omogućena prijava u aplikaciju putem Nacionalnog identifikacijskog i autentifikacijskog sustava (NIAS). Postupak prijave u sustav je jednostavan i jednak prijavi u bilo koju drugu uslugu eGrađana.
 
Ukoliko korisnik želi samo pročitati materijale s javnih savjetovanja, dostupni su bez postupka prijave i stvaranja korisničkog računa. Međutim, ako želi sudjelovati u savjetovanjima i ostaviti svoje mišljenje ili dati neki prijedlog, mora biti prijavljen kroz uslugu eGrađani, gdje odabirom vjerodajnice potvrđuje svoj elektronički identitet i omogućava mu se nastavak korištenja usluge i uređivanje korisničkog profila. Ovakav način prijave i tijelima i korisnicima omogućava dodatnu razinu sigurnosti korištenja usluge.

Postupak migracije započinje u 17 sati u srijedu, 15. svibnja te će tijekom trajanja migracije aplikacija biti  privremeno nedostupna od 17 do 22 sata, stoga molimo za strpljenje.


 
 

Pisane vijesti