Održan sastanak koordinatora za savjetovanje

  • Slika /slike/sastanak koordinatora 1.JPG
  • Slika
  • Slika

U svečanoj dvorani Vlade u petak 9. veljače održan je sastanak koordinatora za savjetovanja u tijelima državne uprave

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske prati provedbu Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata (NN 140/09) te je odgovoran za pripremu godišnjeg Izvješća o provedbi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću i njegovo upućivanje Vladi Republike Hrvatske.
Zaključkom Vlade Republike Hrvatske, Ured za udruge je zadužen za koordinaciju uspostave i korištenja portala „e-Savjetovanja“. U travnju 2015. Ured za udruge je uspostavio  jedinstveni internetski sustav za provedbu savjetovanja, "e-Savjetovanja".
Ured za udruge, u svrhu koordinacije rada tijela državne uprave u provedbi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću provodi redovite sastanke koordinatora za savjetovanja.

Na sastanku na kojem je sudjelovalo 37 koordinatora za savjetovanja su izložene obveze vezane za izradu Izvješća o provedbi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata u 2017. godini te smjernice za provedbu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u 2018. Sastanak je poslužio za koordinaciju i ujednačavanje rada u provedbi savjetovanja u 2018. te informiranje i razmjenu iskustava, kao i za pojašnjenje konkretnih nedoumica s kojima se tijela susreću u svom radu na provedbi savjetovanja.

Pisane vijesti