Otvoreno javno savjetovanje za Zakon o kibernetičkoj otpornosti (Cyber Resilience Act)

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje koje je otvoreno do 25. svibnja 2022.

Proizvodi i usluge informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) stvaraju prilike za gospodarstva i društva Europske unije, uz nove izazove. Kada je sve povezano, incident s kibernetičkom sigurnošću može utjecati na cijeli ekosustav i poremetiti gospodarske ili društvene aktivnosti. Kako bi odgovorili na potrebe tržišta i zaštitili potrošače od nesigurnih proizvoda i usluga, ova inicijativa ima za cilj postavljanje zahtjeva kibernetičke sigurnosti kojih bi se proizvođači i prodavači trebali pridržavati.
 
Priopćenje za javnost se nalazi na poveznici Commission invites citizens and organisations to share their views on the European Cyber Resilience Act | Shaping Europe’s digital future (europa.eu).
Javno savjetovanje radi prikupljanja stavova i iskustava, otvoreno do 25. svibnja 2022., možete pronaći na poveznici https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13410-Cyber-Resilience-Act_hr. (Izvor: internet stranica Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva)

Pisane vijesti