Uvjeti korištenja

Korištenjem internet stranice „e-Savjetovanja“ i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju domeni gov.hr smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.


Internetska stranica namijenjena je olakšavanju pristupa javnosti informacijama o savjetovanju sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata.. Naš je cilj da su te informacije što cjelovitije, točnije i ažuriranije. Ako nas obavijestite o pogreškama poduzet ćemo sve potrebne korake da se one što prije isprave. Ured za zakonodavstvo zadržava pravo izmjene sadržaja i uvjeta korištenja internet stranice bez obveze prethodne najave te nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.  

Ured za zakonodavstvo ne snosi odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu koja je nastala upotrebom ove stranice. Ured za zakonodavstvo se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način u vezi s korištenjem stranice od strane korisnika bilo uporabom ili zlouporabom sadržaja, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom sadržaja stranice. Odricanjem od navedene odgovornosti Uredu za zakonodavstvo nije cilj smanjiti odgovornost za njegovo postupanje u skladu sa zakonskim propisima.

Također, ne možemo zajamčiti pouzdanost i ažuriranost informacija koje potječu iz vanjskih izvora i nalaze se na ovoj internetskoj stranici. Informacije na ovoj internetskoj stranici mogu sadržavati poveznice na internetske stranice koje su izvan nadzora Ureda za zakonodavstvo i za koje ne možemo prihvatiti odgovornost.

Informacije objavljene na ovoj stranici općeg su karaktera i kao takve nisu namijenjene specifičnim svrhama. Stoga se ne mogu smatrati stručnim ili pravnim savjetom (ako vam treba konkretan savjet, preporučujemo vam da se obratite kvalificiranom stručnjaku).

Poduzimamo sve kako bismo što više smanjili smetnje prouzročene tehničkim pogreškama. Moguće je da se neki podaci ili informacije na ovoj internetskoj stranici nalaze u datotekama ili su strukturirani u formatima koji sadrže greške. U takvim slučajevima ne možemo zajamčiti da naša usluga neće biti prekinuta ili otežana na bilo koji drugi način. Ured za zakonodavstvo ne prihvaća odgovornost u slučaju otežanog prijenosa podataka uslijed različitih internetskih mreža ili neusklađenosti zbog korisnikova mrežnog preglednika. Ako nam se ukaže na pogreške, pokušat ćemo ih što prije ispraviti.

Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora (osim u slučaju kada je izričito navedeno da je sadržaj prenesen iz drugog izvora). Dakle, ponovna upotreba je dopuštena uz uvjet da bude naveden izvor podataka. Međutim, korisnicima se savjetuje da provjere obavijesti o autorskim pravima pojedinih dokumenata i internetskih stranica koje se održavaju u okviru internetskog mjesta gov.hr.

Dopušteno je stavljati poveznicu internet stranice „e-Savjetovanja“  na druge stranice.

Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, ova internet stranica sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Upoznajte se s uporabom “kolačića”.

Napomena za sve korisnike:

Odabirom opcije „Registriraj se“ dajem svoju izričitu suglasnost i privolu da Ured za zakonodavstvo prikuplja, obrađuje, koristi i analizira podatke koji se odnose na mene, uključujući i moje osobne podatke. Privola se izričito odnosi na podatke koje sam dala/dao prilikom registracije u sustav e-Savjetovanja. 
Ovime dajem izričitu privolu Uredu za zakonodavstvo da može poduzimati radnje vezane za obradu mojih osobnih podataka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka, a u svrhu provedbe savjetovanja u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (NN 025/2013, NN 085/2015).
*Napominjemo da se podaci o korisnicima prikupljeni prilikom registracije koriste isključivo za autentifikaciju korisnika kao zaštita protiv eventualne krađe identiteta te u statističke svrhe. Prilikom sudjelovanja u savjetovanjima kroz unos komentara, mišljenja i prijedloga javno je vidljivo samo ime i prezime osobe/naziv pravne osobe  koja je sudjelovala u savjetovanju. 
Odabirom opcije „Registriraj se“, potvrđujem da sam prije davanja suglasnosti obaviještena/obaviješten o sljedećem:
  • suglasnost dajem dobrovoljno
  • da sam informiran o svrsi obrade kojoj su podaci namijenjeni
  • suglasnost mogu opozvati te Ured za zakonodavstvo nakon toga više neće obrađivati podatke u svrhu za koju je suglasnost bila dana, osim podataka koji su nužni za izvršavanje zadaća od javnog interesa koji proizlaze iz Zakona o pravu na pristup informacijama
  • opoziv suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade prije njezina opoziva
  • Ova privola vrijedi do opoziva.

 
Zadnja izmjena: 30. siječnja 2020.