16. Hrvatsko-francuski upravnopravni dani

Slika /slike/foto Split.jpeg

Dana 15. i 16. rujna 2022. godine u Splitu održani su 16. Hrvatsko-francuski upravnopravni dani na temu "Kvaliteta pravne norme s posebnim osvrtom na upravno pravo".

16. Hrvatsko-francuski upravnopravni dani održani su u organizaciji Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta Panthéon Assas – Paris II., Državnog savjeta Republike Francuske, Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske, Visokog upravnog suda Republike Hrvatske i Centra za europsku dokumentaciju i istraživanja – “Robert Schuman”.

Tema ovogodišnjeg simpozija bila je “Kvaliteta pravne norme s posebnim osvrtom na upravno pravo” u okviru koje je održan niz izlaganja istaknutih hrvatskih i francuskih pravnih stručnjaka u području upravnog prava s posebnim naglaskom na sljedeće podteme: instrumenti politike boljih propisa u Republici Hrvatskoj, kvaliteta pravne norme u kontekstu koncipiranja i pisanja te kontrola kvalitete pravne norme. 

U okviru teme „Instrumenti politike boljih propisa u Republici Hrvatskoj – de lege lata i de lege ferenda“ ravnateljica Ureda za zakonodavstvo, gđa. Zdenka Pogarčić održala je izlaganje na temu "Osiguranje kvalitete pravnih normi – instrumenti Ureda za zakonodavstvo", pomoćnik ravnateljice za koordinaciju sustava procjene učinaka propisa, g. Boris Zelenika održao je izlaganje na temu "Procjena učinaka propisa – jačanje analitičkih podloga za izradu zakona a pomoćnica ravnateljice za koordinaciju sustava savjetovanja s javnošću, gđa. Nikolina Matić održala je izlaganje na temu "Savjetovanje s javnošću – osiguranje transparentnosti i otvorenosti zakonodavnog postupka. 

Pisane vijesti