Izvješće o provedbi savjetovanja s javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata u 2021.

Slika /slike/banski-dvori.jpg

Na sjednici Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku Vlade Republike Hrvatske održanoj 5. srpnja 2022. godine razmotreno je i podržano Izvješće o provedbi savjetovanja s javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata u 2021. godini.


  Prema podacima iz Izvješća o provedbi savjetovanja, u 2021. provedeno je ukupno 821 savjetovanje državnih tijela putem portala e-Savjetovanja te 31 savjetovanje koje je provela Hrvatska narodna banka putem svoje internetske stranice. U odnosu na 2020. godinu kada je provedeno 762 savjetovanja s javnošću, u 2021. godini zabilježen je nešto veći broj savjetovanja.

Najveći broj savjetovanja s javnošću tijekom 2021. godine, provelo je Ministarstvo poljoprivrede (174), kao i ranijih godina, a potom i resori koji su protekle godine pripremili veliki broj akata - Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (87), Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (72), Ministarstvo pravosuđa i uprave (69).

Također, u postupcima savjetovanja s javnošću sudjelovalo je ukupno 8.459 pravnih i fizičkih osoba koje su dostavile komentar/e na nacrte zakona, drugih propisa ili akata nadležnim državnim tijelima. Isto predstavlja značajno povećanje u odnosu na 2020. godinu kad je svoje komentare dostavilo 7.212 pravnih i fizičkih osoba.

Izvješće možete preuzeti u rubrici Dokumenti.
 

Pisane vijesti