Održana konferencija "Public engagement through e-governance" u Talinnu, Estonija

  • Slika /slike/FEP_9314.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Konferencija je održana 27. i 28. lipnja u okviru EU sastanka vezanog uz bolju regulativu poslovanja (Director and Experts of Better Regulation - DEBR).

Na konferenciji je sudjelovala i Vesna Lendić Kasalo, ovlaštena za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge.

Na konferenciji se raspravljalo o metodama i praksi za stvaranje smislenog dijaloga između kreatora javnih politika i dionika.

Vesna Lendić Kasalo je na konferenciji radionice predstavila iskustva Republike Hrvatske u sudjelovanju zainteresirane javnosti u postupcima donošenja odluka putem sustava e-Savjetovanja. Imajući u vidu da je sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske od 5. ožujka 2015. Ured za udruge zadužen za koordinaciju uspostave i korištenja središnjeg državnog internetskog portala za savjetovanje s javnošću „e-Savjetovanja“, sudionicima je predstavila aktivnosti Ureda za udruge, kao tijela koje koordinira sustav e-Savjetovanja, prati provedbu Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata i podnosi Vladi RH godišnja izvješća o napretku u provedbi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću.

Portal e-Savjetovanja prepoznat je kao značajan doprinos povećanju transparentnosti i poboljšanju učinkovitosti poslovanja tijela državne i lokalne uprave i samouprave.

Pisane vijesti