Rasprava o doprinosu civilnog društva suzbijanju korupcije i reformi javne uprave

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira raspravu na temu Doprinos civilnog društva suzbijanju korupcije i reformi javne uprave koja će se održati 5. veljače 2015. s početkom u 13:30, u Kući Europe (Ban centar), Cesarčeva 2, Zagreb.

Povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira raspravu na temu Doprinos civilnog društva suzbijanju korupcije i reformi javne uprave koja će se održati 5. veljače 2015. s početkom u 13:30h, u Kući Europe (Ban centar), Cesarčeva 2, Zagreb.

Svrha je rasprave javnosti približiti ciljeve projekata udruga čija je provedba započela početkom 2015. godine, a koji bi trebali izravno pridonijeti ostvarivanju strateških ciljeva RH na području suzbijanja korupcije odnosno reforme javne uprave. U raspravi u kojoj će biti riječi o predloženoj Strategiji suzbijanja korupcije 2015.-2020. te Strategiji razvoja javne uprave 2014.-2020. sudjelovat će predstavnici organizacija civilnog društva, nadležnih državnih tijela, akademske zajednice i medija.
 
Projekti vrijedni preko 20 milijuna kuna sufinanciraju se iz programa IPA 2011 te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge, a provodit će se u suradnji 12 udruga i 50 partnerskih organizacija u 17 županija. Očekuje se da će provedba projekata potaknuti sinergijsko djelovanje civilnog društva, javne uprave, akademske zajednice i medija u praćenju i zagovaranju javnih politika, sprječavanju korupcije, te poticanju sudjelovanja građana u upravljanju proračunom, prostornim planovima i prirodnim resursima.
 
Na  raspravi će sudjelovati ministar uprave Arsen Bauk, zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt, povjerenica za informiranje Anamarija Musa, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković, profesor na Fakultetu političkih znanosti Zdravko Petak, aktivist Munir Podumljak te predstavnici organizacija civilnog društva.

Uvodno o ciljevima i očekivanim rezultatima ugovorenih projekata više će reći ravnatelj Ureda za udruge, Igor Vidačak, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, Nataša Mikuš Žigman, te voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Branko Baričević.
 
Raspravu će moderirati novinar Tihomir Ponoš.
 


Najave | Ostalo