Kako se registrirati?

Ukoliko želite samo pročitati materijale s javnih savjetovanja, dostupni su bez postupka registracije i stvaranja korisničkog računa. Međutim, ako želite sudjelovati u savjetovanjima i ostaviti svoje mišljenje ili dati neki prijedlog, morate kreirati korisnički račun.
 
Račun možete kreirati na sljedeći način:
 
1. Kada se nalazite na stranici savjetovanja u gornjem desnom kutu kliknite na opciju „Prijavi se“.2. Aplikacija otvara novi izbornik i u njemu odaberite opciju „Registriraj se“.3. Nakon ovoga koraka aplikacija Vas preusmjerava na novu stranicu gdje definirate svoje korisničke podatke.
 


4. Kategorije ispunite na sljedeći način:
 
Predstavnik – navedite jeste li pojedinac ili predstavnik tvrtke, obrta, udruge... Ovisno o skupini koju ste odabrali aplikacija će za neke od njih zatražiti dodatne podatke.
Na primjer, u slučaju da ste predstavnik akademske zajednice, na odabir ćete dobiti sljedeće mogućnosti:Ukoliko ste pojedinac, navedite svoje ime i prezime, a u svim ostalim slučajevima naziv organizacije koju predstavljate.

Sljedeći podatak je osobni identifikacijski broj. Pojedinci i obrti ostavljaju svoj osobni identifikacijski broj, a sve ostale skupine OIB organizacije koju predstavljaju.

Definirajte lokaciju. Prilikom definiranja ove kategorije otvorit će Vam se padajuća lista iz koje možete odabrati županiju u kojoj se nalazite.Pojedinci trebaju ostaviti još samo adresu elektroničke pošte, kreirati korisničko ime te lozinku.Sve ostale skupine moraju ostaviti još nekoliko dodatnih podataka. Prvi od njih je NKD. Riječ je o četveroznamenkastom broju koji predstavlja glavnu aktivnost Vaše organizacije. Ovaj broj ste prilikom osnivanja dobili u Državnom zavodu za statistiku. Ukoliko ne znate koji je Vaš NKD, pomoć možete potražiti u „Popisu NKD kodova“.Definirajte broj zaposlenih.Sve skupine, izuzev pojedinaca, moraju ostaviti nešto više kontakt podataka koji uključuju: adresu elektroničke pošte, ime i prezime kontakt osobe te broj telefona.Nakon toga i organizacije kreiraju korisničko ime i lozinku.Posljednji koraci za sve skupine su potvrda captche (mali program koji aplikaciji pomaže u razlikovanju ljudi od „botova“) i potvrda registracije.Nakon kreiranja korisničkog računa bit ćete obaviješteni o svim novootvorenim savjetovanjima. Na adresu elektroničke pošte koju ste naveli dobivat ćete obavijesti s temom savjetovanja, kratkim opisom savjetovanja, datumom do kojega možete sudjelovati u savjetovanju te izravnom poveznicom na to savjetovanje.