Što su to e-Savjetovanja i kako se uključiti?

Slika /slike/Što je e-savjetovanje foto.jpg

Aplikacija e-Savjetovanja omogućuje uključivanje u otvorena javna savjetovanja u postupku donošenja zakona, drugih propisa i akata. Želite li se uključiti, pročitajte kratke upute o korištenju aplikacije.

Želite li se uključiti u otvorena savjetovanja i komentirati nacrte zakona, drugih propisa i akata, to možete učiniti na sljedeći način:
 
  1. Svaka osoba koja želi sudjelovati u savjetovanjima sa zainteresiranom javnošću može se prijaviti preko NIAS-a i izabrati među e-uslugama eSavjetovanja i sudjelovati u bilo kojem od otvorenih javnih savjetovanja. Način prijave detaljnije je opisan u korisničkim uputama.

I bez kreiranja korisničkog računa možete pregledavati sva objavljena savjetovanja, pristigle komentare, objavljena informiranja te izvješća o provedenim savjetovanjima.

Na početnoj stranici e-Savjetovanja vidljiva su sva savjetovanja, a u pretrazi je moguće koristiti različite filtere poput pretrage po instituciji koja je otvorila savjetovanje, stanju savjetovanja (otvoreno, zatvoreno, objavljena izvješća) i slično.

Unaprijed zahvaljujemo svim građanima, organizacijama civilnog društva, poduzetnicima, te ostalim predstavnicima zainteresirane javnosti koji će svojim komentarima sudjelovati u otvorenim savjetovanjima o nacrtima zakona, drugih propisa i akata i na taj način pridonijeti većoj kvaliteti i otvorenosti procesa oblikovanja javnih politika u Republici Hrvatskoj.

Uvjeti korištenja 

Opći uvjeti korištenja aplikacije "e-Savjetovanja"
 
Aplikacija e-Savjetovanja